Ohjeita kurssilaisille

Varustus

Tanssiharrastuksen aloittamiseen seurassamme et tarvitse mitään erikoisempia varusteita. Koska tunneillamme liikutaan toisinaan hiki hatussa, suosittelemme vesipullon ja mahdollisen hikipyyhkeen mukaanottoa. Ylleen kannattaa valita rennot, liikkumiseen soveltuvat vaatteet ja jalkaan mukavat kengät. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi tennarit tai sisäpelikengät. Korkokengät tai kankeat kävelykengät eivät välttämättä sovellu rock’n’swing -tansseihin. Matalakantaisia tanssikenkiä on olemassa erikseenkin, mutta myös ilman niitä pärjää mainiosti. Sosiaalisen harrastuksen ollessa kyseessä koitamme myös liputtaa ystävällisen ja rennon asenteen puolesta.

Parin kanssa vai ilman

Et tarvitse omaa paria tullaksesi seuraamme, sillä tunneillamme toimii parinvaihto. Tunnin aikana tanssit siis usean eri parin kanssa, mikä auttaa viennin / seuraamisen oppimista oikein. Toki voit tulla tunneille myös oman parisi kanssa. Parinvaihtorinkiin osallistuminen ei ole pakollista, mutta suosittelemme sitä lämpimästi varsinkin alkuvaiheessa. Toimiakseen parinvaihto tarvitsee luonnollisesti sekä viejiä että seuraajia. Yleensä viejistä on kursseilla pulaa, joten tee kaikkesi saadaksesi mies/viejä mukaan. Näin mahdollistamme sen, että kaikki pääsevät tanssimaan parin kanssa tarpeeksi usein.

Tanssibileet ym. oheistoiminta

Vaikka treeneissäkin on kivaa, tekniikkaa ei hiota ja kuvioita opetella vain treenien itsensä vuoksi. Palkitsevaa on valjastaa ne käyttöön tanssilattialla kera muiden tanssijoiden! Tätä varten kokoonnumme 1-2 krt kuukaudessa tanssi-iltoihin, joissa tanssitaan dj:n soittamaan monipuoliseen musiikkiin. Tanssi-illat ovat myös mainio paikka tutustua muihin tanssijoihin rennossa ilmapiirissä.

Lisäksi käymme aktiivisesti ympäri Suomea eri lajien tanssityöpajoissa (workshopit), järjestämme silloin tällöin tanssibileitä ja lähdemme vaikkapa porukalla tanssaamaan löytäessämme sopivaa musiikkia tai naapuritanssiseuran kekkerit. Tiedon näistä ja muista lyhyen varoitusajan tapahtumista saat parhaiten Facebookissa suoraan seuran Facebook-sivulta ja seuran eri tanssilajien facebook-yhteisöistä. Annamme mielellämme lisää tietoa ja vinkkejä niistä! :)

Jäsenyys

Kurssit on tarkoitettu jäsenillemme. Liityt seuraamme jäseneksi täältä.

Tanssiaiheisia sivustoja.