Valmentajat

Anne Häkkinen

Missä rokettirolli soi ja kansa karkeloi, siellä luultavasti myös Anne! Hyväntuulinen ja rempseä Anne on ollut roihauttamassa Jyväskylään ennennäkemätöntä rockabillyinnostusta, jonka pauloihin on kietoutunut niin fiftariharrastajat kuin visusti tämän päivän ihanteitakin edustava väki. Rockabillykurssit tulleet jo tunnetuiksi sekä meiningistään että hyvästä yhteishengestään. Anne kulkee ympäri Suomea rokkitapahtumissa ja on hankkinut tanssitaitonsa niin käytännön, workshopien kuin yksityistuntienkin kautta. Annelle ominaista on ihailtava asenne ja – pakkohan se on mainita – hienot tukkatötteröt, upeasti twistissä heiluvat helmat ja toinen toistaan tyylikkäämmät asukokonaisuudet. 😉

Minttu Raudasoja

Minttu aloitti harrastamaan kilpatanssia 11-vuotiaana, jossa hän vuosien varrella kisamenestyksen myötä eteni parinsa kanssa aina C-taitoluokkaan asti. Myöhemmin parin puuttuessa hän ohjasi kilpatanssiin pohjautuvia soolotunteja. Lattarit ja esiintyminen olivat kuitenkin siihen aikaan Mintun mieleen, jolle iloitteleva ja nopeatempoinen karnevaalisamba antoi enemmän mahdollisuuksia ja haasteita. Neljään vuoteen samban parissa on mahtunut kolme karnevaalikulkuetta, joista kaksi kertaa on ollut tanssikokeen kautta saavutetun, sambakoulun teknisesti taitavimpien soolotanssijoiden ryhmässä. Pohojanmaalta kun tuli muutto Jyväskylään oli ensimmäisenä tarkastettava uuden kotikaupungin tanssitarjonta. Löydettyään Breakin sivuilta esittelyvideon West Coast Swingistä, ei ole ollut paluuta aikaan ennen sitä! Niin ihastuneena lajin liikekieleen tuli videota katsottua uudestaan ja uudestaan ennen kuin tunneille pääsi. Suhteellisen tuoreena lajin harrastajana Minttu on kuitenkin osallistunut niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin WCS-tapahtumiin ja -kilpailuihin. Laji jatkaa edelleen ihastuttamista kerta toisensa jälkeen!

Jarno Saarinen

Japi Saarinen on yksi tuoreimmista kasvoista Breakin riveissä. Koulutukseltaan hän on nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, sekä personal trainer. Japin musiikillisuus juontaa juurensa rumpujen soitosta ja monipuolisesta musiikin kuuntelusta. Hänen ohjaamisnäkemyksenään on luoda vankat perusteet, sekä edetä ryhmää kuunnellen. Mottona Japilla ’’opettaja ei ole opettanut, ennen kuin oppilas on oppinut’’. Tällä hetkellä Japi toimii Breakissa West Coast Swingin valmentajana.

Teemu

Soitonopettaja päivisin, innokas tanssija aina tilaisuuden tarjoutuessa! Teemu on aina valmis oppimaan uutta ja liikkuu mielellään tapahtumissa imemässä itseensä uusia ideoita. Eikä siinä vielä kaikki! Teemu myös jakaa mielellään osaamistaan eteenpäin. Hänet on myös satunnaisesti nähty Jyväskylän yössä soittimineen swingin äärellä.

Sanna

Sanna ehti kokeilla useita tanssilajeja, kunnes löysi Lindy Hopista omansa. Lindyn lisäksi hän puuhastelee soolona esimerkiksi hip hopin parissa. Sannan mukaan koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa tanssimista, hyvästä musiikista nauttii koko keho ja aina on aikaa tutkia kehon käyttöä. Sannalle myös paritansseissa on tärkeää yksilöllinen ilmaisu ja tekemisen vapaus… ja jos joskus tuntuu etteivät taidot riitä, asenteella pääsee jo pitkälle! Ei ole niin vakavaa, pääasia että on hauskaa.

Hanna-Maire Leppänen

Hanna-Mairen suuri rakkaus tanssia kohtaan on syventynyt kilpatanssiharjoituksissa, kasvanut lavoilla ja muuttunut elämäntavaksi west coast swingin myötä. Hanna-Mairen harrastuksiin edelleen kuuluva kilpatanssi on tehnyt hänestä taitavan tanssijan jolta saat tunneilla apua vaikka tanssiteknisiin ongelmiin! Iloinen ja rempseä Hanna-Maire on valmentajana erinomainen kertomaan lajin uusimmat tiedot ja taidot!

Max Holm

Tämä Rock n Roll -mies uskaltautui Rockabilly-tanssin pyörteisiin ensimmäisten joukossa, kun laji rantautui Jyväskylään. Sen jälkeen tanssilattiaa on vuosien varrella kulutettu niin tapahtumissa, leireillä kuin kisalattioillakin. Maxin vekkulimainen ja kujeileva tyyli ei jätä kylmäksi tansseissa eikä valmennuksessa. Koulutuskokemusta on kertynyt myös muusta yhdistystoiminnasta, varsinainen moniosaaja siis!

Tiia Okkonen

Tiian voi löytää tanssimasta lähes mistä vain ja mitä vain. Rohkeus heittäytyä hassuttelemaan ja tanssimaan – vaikka jotakin ihan uutta lajia – kuvaa Tiiaa tanssijana paremmin kuin hyvin! Tiia on rakastanut tanssimista pienestä asti, mutta harrastukseksi se muotoutui vasta 15-vuotiaana hiphopin, reggaetonin ja dancehallin muodossa. Lattarit veivät Tiian sydämen! Harrastus muuttui tanssin ohjaamiseksi, josta kertyi kokemusta neljältä vuodelta. Paritanssit veivät mukanaan vuonna 2018 ja ensimmäiseen  ulkomaan reissuun matkattiin vasta muutaman kuukauden tanssikokemuksen kera!

Ari Jelonen

Jyväskylän rockabillylähettiläs Ari löytyy tanssilattialta yleensä sieltä, mistä kantautuu räjähtävä nauru ja näkyy melkoinen lystinpito. Sekä Arin oma tanssi että opetus haastaa kyllä kroppaa mutta on mielelle hunajaa ja pumpulia: Kurttuotsaisuudesta tingitään mutta iloisesta meiningistä ja tyylistä ei. Arin asenne on niin kohdillaan, että Jyväskylän rockabillyryhmistä on muodostunut jo jonkinlainen käsite. Ari on tunnettu myös poikkeuksellisen helposti lähestyttävästä ja sisäpiirit romuttavasta käytöksestä. Uskottavuutta ei tältä mieheltä puutu!

Johanna Aho

West Coast Swing

Mikko Väänänen

Boogie Woogie

Anna Ortju

Boogie Woogie

Juha-Matti Runnakko

Bugg, Fusku

Kalle Leskinen

Collegiate Shag, Balboa