Valmentajat

Anne Häkkinen

Missä rokettirolli soi ja kansa karkeloi, siellä luultavasti myös Anne! Hyväntuulinen ja rempseä Anne on ollut roihauttamassa Jyväskylään ennennäkemätöntä rockabillyinnostusta, jonka pauloihin on kietoutunut niin fiftariharrastajat kuin visusti tämän päivän ihanteitakin edustava väki. Vaikka Anne edustaa Breakin uudempaa valmentajakaartia ja rockabilly on meillä lajinakin nuori, ovat rockabillykurssit tulleet jo tunnetuiksi sekä meiningistään että hyvästä yhteishengestään. Anne kulkee ympäri Suomea rokkitapahtumissa ja on hankkinut tanssitaitonsa niin käytännön, workshopien kuin yksityistuntienkin kautta. Annelle ominaista on ihailtava asenne ja -pakkohan se on mainita- hienot tukkatötteröt, upeasti twistissä heiluvat helmat ja toinen toistaan tyylikkäämmät asukokonaisuudet 😉

Jouni Suuronen

Jounin kiinnostus tanssia kohtaan syttyi vuoden 2015 lopulla, kun hän eksyi syksyisenä synkkänä iltana erään tanssiporukan tanssi-iltaan – Breakiksi kuulema kyseistä porukkaa kutsuttiin. Tämän jälkeen Jouni hurahti tanssiin ja on antanut suuren osan vapaa-ajastaan sille. Kova into ja nopea kehittyminen on ollut nähtävissä paitsi lavatanssilajeissa, myös useassa rock’n’swing-tanssilajissa. Fuskun ja Buggin ohella Jounia on puraissut kovasti Westi-kärpänen. Jouni on kiertänyt tiuhaan tahtia West Coast Swing-tapahtumia ja kerännyt kokemusta sekä tanssikilometrejä ympäri Suomea ja Eurooppaa. Tanssissa ja sen harjoittelussa Jouni on tarkka – tanssin pitää näyttää ja tuntua kokonaisuutena hyvälle. Jouni itse tykkää haasteista ja täysillä heittäytymisestä musiikkiin, pyörityksiin ja kieputuksiin – usein leikkiväinen pilke silmäkulmassa. Jounin parantuneen viennin ja huolellisen harjoittelun lopputuloksena on jatkuvasti näyttävämpi tanssikokonaisuus!

Minttu Raudasoja

Minttu aloitti harrastamaan kilpatanssia 11-vuotiaana, jossa hän vuosien varrella kisamenestyksen myötä eteni parinsa kanssa aina C-taitoluokkaan asti. Myöhemmin parin puuttuessa hän ohjasi kilpatanssiin pohjautuvia soolotunteja. Lattarit ja esiintyminen olivat kuitenkin siihen aikaan Mintun mieleen, jolle iloitteleva ja nopeatempoinen karnevaalisamba antoi enemmän mahdollisuuksia ja haasteita. Neljään vuoteen samban parissa on mahtunut kolme karnevaalikulkuetta, joista kaksi kertaa on ollut tanssikokeen kautta saavutetun, sambakoulun teknisesti taitavimpien soolotanssijoiden ryhmässä. Pohojanmaalta kun tuli muutto Jyväskylään oli ensimmäisenä tarkastettava uuden kotikaupungin tanssitarjonta. Löydettyään Breakin sivuilta esittelyvideon West Coast Swingistä, ei ole ollut paluuta aikaan ennen sitä! Niin ihastuneena lajin liikekieleen tuli videota katsottua uudestaan ja uudestaan ennen kuin tunneille pääsi. Suhteellisen tuoreena lajin harrastajana Minttu on kuitenkin osallistunut niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin WCS-tapahtumiin ja -kilpailuihin. Laji jatkaa edelleen ihastuttamista kerta toisensa jälkeen!

Jarno Saarinen

Japi Saarinen on yksi tuoreimmista kasvoista Breakin riveissä. Koulutukseltaan hän on nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, sekä personal trainer. Japin musiikillisuus juontaa juurensa rumpujen soitosta ja monipuolisesta musiikin kuuntelusta. Hänen ohjaamisnäkemyksenään on luoda vankat perusteet, sekä edetä ryhmää kuunnellen. Mottona Japilla ’’opettaja ei ole opettanut, ennen kuin oppilas on oppinut’’. Tällä hetkellä Japi toimii Breakissa West Coast Swingin valmentajana.

Teemu

Soitonopettaja päivisin, innokas tanssija aina tilaisuuden tarjoutuessa! Teemu on aina valmis oppimaan uutta ja liikkuu mielellään tapahtumissa imemässä itseensä uusia ideoita. Eikä siinä vielä kaikki! Teemu myös jakaa mielellään osaamistaan eteenpäin. Hänet on myös satunnaisesti nähty Jyväskylän yössä soittimineen swingin äärellä.

Sanna

Sanna ehti kokeilla useita tanssilajeja, kunnes löysi Lindy Hopista omansa. Lindyn lisäksi hän puuhastelee soolona esimerkiksi hip hopin parissa. Sannan mukaan koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa tanssimista, hyvästä musiikista nauttii koko keho ja aina on aikaa tutkia kehon käyttöä. Sannalle myös paritansseissa on tärkeää yksilöllinen ilmaisu ja tekemisen vapaus…ja jos joskus tuntuu etteivät taidot riitä, asenteella pääsee jo pitkälle! Ei ole niin vakavaa, pääasia että on hauskaa.

Hanna-Maire Leppänen

Hanna-Mairen suuri rakkaus tanssia kohtaan on syventynyt kilpatanssiharjoituksissa, kasvanut lavoilla ja muuttunut elämäntavaksi west coast swingin myötä. Hanna-Mairen harrastuksiin edelleen kuuluva kilpatanssi on tehnyt hänestä taitavan tanssijan jolta saat tunneilla apua vaikka tanssiteknisiin ongelmiin! Iloinen ja rempseä Hanna-Maire on valmentajana erinomainen kertomaan lajin uusimmat tiedot ja taidot!

Olli Liikonen

Olli on ohjaajana huolellinen ja analyyttinen sekä mestari aukomaan tanssisolmujen syitä. Pinnallisesti Olli on asiallinen, mutta silmäkulman pilkkeestä paljastuu velmu kaveri. Olli on oivaltanut jotain oleellista tanssista – jos daami ei seuraa hänen vientiään hän miettii oitis, miten voisi viedä paremmin. Tämän ansiosta Olli kehittynyt huippuviejäksi  ja liputtaa selkeyden puolesta. Ollin voi löytää rock’n’swing-bileitten lisäksi lavatansseista ja viikonloppukursseilta useammankin lajin parista, joskin selkeästi paras vainu hänellä on west coast swingin pariin. Westien nimellä kutsuvat viikonlopputapahtumat ja tanssiin sopivat rytmit saavat Ollin hyvin usein liikekannalle, eikä Jyväskylän westiskene olisi veroisensa ilman tätä miestä.

Max Holm

Tämä Rock´n Roll mies uskaltautui Rockabilly -tanssin pyörteisiin ensimmäisten joukossa, kun laji rantautui Jyväskylään. Sen jälkeen tanssilattiaa on vuosien varrella kulutettu niin tapahtumissa, leireillä kuin kisalattioillakin. Maxin vekkulimainen ja kujeileva tyyli ei jätä kylmäksi tansseissa eikä valmennuksessa. Koulutuskokemusta on kertynyt myös muusta yhdistystoiminnasta, varsinainen moniosaaja siis :)

Johanna Aho

Antti Kauppinen

Antti on vauhdikas musiikintulkitsija jonka kyydistä ei seuraaja putoa hellän ja taitavan viennin ansiosta. Antti on monipuolinen tanssija vahvan lava- ja latinalaistanssien osaamisensa ansiosta ja ratkookin kehonkäyttöön liittyvät pulmat hetkessä. Tunneillaan tekniikka on usein pääpainossa tanssia analyyttisesti lähestyttäen. Antti keksii myös uusia kuvioita lennosta ja usein Antin valmentajapari kuuleekin sanat ”oletko koskaan kokeillut tällaista..”

Veera Korkeamäki

Veera on ohjaaja, jonka tunneilla musiikin lisäksi raikaa nauru. Hyvän tekniikan lisäksi Veera painottaa sitä että hänen tunneillaan viihtyy ja sieltä poistuu hymyssä suin. Rock’n’Swing tansseihin Veera hurahti vuonna 2014 fuskun, buggin ja boogie woogien kautta, mutta sittemmin laajentanut osaamistaan myös muihin seuran lajeihin.

Tiia Okkonen

Mikko Väänänen

Juha-Matti Runnakko