Kurssitasot

Tasokuvaukset

ALKEIDEN tunneille voit saapua, jos osaat kävellä ja syödä purkkaa yhtä aikaa. :)
Aikaisempaa tanssikokemusta ei siis tarvitse olla askeleenkaan vertaa, tästä on hyvä aloittaa. Toisaalta alkeiskurssista starttaaminen kannattaa, vaikka osaisi jotain muita tanssilajeja jo hyvinkin – eri rock’n’swing-lajien perusteet viennistä ja seuraamisesta, lajikohtainen baunssi jne. kannattaa opetella huolellisesti sillä niistä löytyy lajien luonteenomaisuus. Kurssin alussa lähdetään liikkeelle näennäisen helpoista jutuista, mutta samalla opetellaan vaivihkaan yhtä ja toista vallan oleellista ja mielenkiintoista. Alkeistunnilla soitetaan enimmäkseen lajille tyypillisimpiä “helpompia” musiikkikappaleita. Breakin kursseilla on tarkoitus oppia huomioimaan tanssiessa sekä oma pari että muut ympärillä olijat. Paritanssin perusteisiin perehdytään niin hyvin, että kursseilta saa hyvät valmiudet tanssia tuttujen tanssikavereitten lisäksi kenen vain vieraankin kanssa.

ALKEISJATKON tunnit on tarkoitettu lajista hieman aikaisempaa tanssitaustaa ja osaamista omaaville henkilöille, joilla on herännyt syvempi kiinnostus lajia kohtaan. Mitään määrällistä vaatimusta kokemuksesta ei ole, mutta yleensä hyvänä toimivana periaatteena on ollut noin puolen vuoden aikaisempi tanssikokemus lajista ja lajin perusteiden hallinta. Tällöin kurssilla päästään kivasti eteenpäin oppimaan uusia asioita! Jos laji on sattunut vähän unohtumaan vuosien saatossa, ei ole huono idea käydä vaikkapa kertaamassa lajin alkeet ennen alkeisjatkotunneille osallistumista. Seurassamme on järjestetty myös usein intensiivisiä viikonloppukursseja, joiden kautta on mahdollisuus jatkaa oppimista alkeisjatkon tunneilla. Kun kiinnostut lajista ja haluat syventää osaamistasi, tervetuloa seuran alkeisjatkon tunneille!

JATKOTUNNIT on suunnattu sellaisille, jotka haluavat hieman haasteita ja syventää entisestään osaamistaan. Jatkotunneille osallistuvien olisi hyvä osata lajin perusteiden lisäksi hieman jo erilaisia tanssikuvioita. Tanssitaustaakin saattaa kurssilaisilla olla jo vuoden päivät tai enemmänkin takana. Jatkotason tunneilla syvennetään mm. lajin tekniikkaa, esiintymistä, musiikin tulkintaa ja opetellaan tanssimaan vaihtelevaan musiikin tempoon. Tilanteesta riippuen tunneilla voidaan antaa henkilökohtaista palautetta tanssitaidon parantamiseksi kurssilaisten erilaisesta tanssitaustasta riippuen.

EDISTYNEIDEN tunnit on suunnattu tanssijoille, jotka ovat valmiita sitoutumaan tavoitteelliseen treenaamiseen. Osallistujilla tulisi olla useamman vuoden harjoittelutausta lajista, perusteet ovat hyvin hallussa ja lisäksi tulisi osata useita kuviovariaatioita myös eri tempoihin. Osallistujilla on kilpailukokemusta tai harkitsee kilpailuihin osallistumista. Viikkotuntien lisäksi osallistutaan mahdollisuuksien mukaan yhdessä workshopeihin tai järjestetään ryhmäyksäreitä. Tunneilla syvennetään mm. parityöskentelyä, lajin tekniikkaa, esiintymistä ja musiikin tulkintaa sekä perehdytään kilpailumuotoihin

Käy myös tutustumassa Breakin eri tanssilajeihin klikkaamalla tästä.