Tanssilajien esittely

Breakin tanssilajit

Breakin tämän hetken suosituimmat rock’n’swing -lajit ovat: Boogie Woogie, Lindy Hop, West Coast Swing, Rockabilly, Fusku ja Bugg. Tämän lisäksi järjestetään kursseja sekä yksittäistunteja Soolo Jazzista, Charlestonista ja Shaggista sekä mahdollisia maistiaisia myös muista tanssilajeista.

Boogie woogie

Boogie woogie tempaa mukaansa useimmiten kiivaalla sykkeellään rock’n’rollin tai rhytm & bluesin kajahtaessa kaiuttimista. Musiikin breakit ja iskut tarjoilevat tanssiin vaihtelevuutta ja tilaisuuksia musiikin tulkitsemisella herkutteluun. Näille tunneille on helppo luvata nauru- ja sykkeennostotakuu – ellei kyseessä sitten ole hidasta boogieta, joka puolestaan kiehtoo viipyilevällä aistikkuudellaan. Lajin tanssitaidoista on iloa rock’n’swing -kemujen lisäksi myös tanssilavoilla, onhan jive polveutunut nimenomaan boogiesta.

Tutustu lisää Boogie woogieen klikkaamalla tästä.

Esittelyvideon näet klikkaamalla tästä.

Lindy hop

Lindy hop on tanssilaji, joka sytyttää letkeällä ja hyväntuulisella swing-musiikilla, pienellä tuulahduksella vintagetyyliä ja olemalla vahvasti vuorovaikutuksellinen ja leikkisä tanssilaji. Tanssissa lähdetään liikkeelle hyvästä ergonomiasta ja kullekin luontevasta liikkumisesta, joskin erilaisia variaatioitakin riittää loputtomasti. Lindy hopparit eivät ehkä halua päästä kaikkein helpoimmalla, kunhan opettelukin on kivaa ja mielekästä. Toisaalta lajin alkuun eli tanssin makuun pääsee jo hyvin vähäisellä osaamisella ja lajin tanssijoista yleensä huokuukin hyväntuulisuus ja ilo.

Tutustu lisää Lindy Hoppiin klikkaamalla tästä.

Esittelyvideon näet klikkaamalla tästä.

West Coast Swing

Miltä kuulostaisi paritanssi yökerhossa tai kotibileissä? Mahtavalle! West Coast Swing eli kaverien kesken westie on rock’n’swing -tanssilajien nykyaikaisin ja enenevissä määrin lattiatilaa valtaava perheenjäsen, jota tanssitaan monipuoliseen nykymusiikkiin, kuten disco, pop, funk ja R&B. Westien kuvioissa on paljon samaa kuin muissa rock’n’swing –tanssilajeissa, mutta niiden tyylittely ja liikkeiden sulavuus antavat westielle selkeästi omanlaisensa tyylikkään leiman. Lisäksi lajin hitaahko musiikki antaa paljon tilaa musiikin tulkinnalle, improvisaatiolle ja parin väliselle vuorovaikutukselle tanssin aikana. Lajinomaisen tekniikan ansiosta westiessä nähdään ja koetaan visuaalisesti näyttäviä pyörähdyksiä ja kieputuksia.

Tutustu lisää West Coast Swingiin klikkaamalla tästä.

Esittelyvideon näet klikkaamalla tästä.

Rockabilly

Rockabilly sopii esimerkiksi rock’n’roll -henkisille, räväkämpää menoa kaipaaville, sykkeennostattajille, sisäisen elviksensä etsijöille tai niille, joiden hulmuavat helmat ovat lojuneet kaapin perukoilla aivan liian pitkään! Rockabillyä tanssitaan nopeatempoiseen musiikkiin, esimerkiksi hillbillyyn, rhythm’n’bluesiin tai rockn’rolliin. Rockabillyn perusaskel on helppo, mutta asennetta siihen tuo mm. sukupuolirooleilla leikittely ja näyttävä twistaaminen. Rockabillyä näet varmimmin tanssittavan fiftaribileissä, mutta on sille sijansa tanssilavoillakin.

Tutustu lisää Rockabillyyn klikkaamalla tästä.

Esittelyvideon näet klikkaamalla tästä.

Fusku

Tutustu Fuskuun klikkaamalla tästä.

Esittelyvideon näet klikkaamalla tästä.

Bugg

Bugg tunnetaan suosittuna ja letkeänä tanssilajina, jonka perusaskelkuviot ovat helposti opittavissa, mutta jossa riittää haasteita jokaiseen makuun aina kisalajiksi asti. Bugg on Ruotsista rantautunut jatkuvasti kehittyvä tanssilaji. Lajia voi tanssia monipuoliseen nelijakoiseen musiikkiin aina rockista kesälavojen biiseihin.

Tutustu Buggiin klikkaamalla tästä.

Esittelyvideon näet klikkaamalla tästä.

Soolo Jazz

Tutustu Soolo Jazziin klikkaamalla tästä ja tästä.

Charleston

Tutustu Charlestoniin klikkaamalla tästä.

Esittelyvideon näet klikkaamalla tästä.

Shag

Collegiate shag on peräisin 1930-luvulta ja kuuluu samaan perheeseen Lindy Hopin, Charlestonin ja Balboan kanssa.  Laji tunnetaan energisestä jalkatyöstä ja ”hypähtävästä” perusaskeleesta, sekä iloisesta ja hassuttelevasta meiningistä.

Tutustu Shaggiin klikkaamalla tästä.

Esittelyvideon näet klikkaamalla tästä.