Ajankohtaista

Rock´n´Swing -tanssien tutustumispäivä 31.08.

Ilmaiset maistiaistunnit: West Coast Swing,Rockabilly ja Lindy Hop! Lajikuvaukset alempana. Tervetuloa tutustumaan seuraan ja sen hauskoihin tanssilajeihin. Päivän aikana ilmaisia tutustumistunteja. Herkuttele koko päivä tai poimi mieleiset rusinat pullasta! Kaikki kurssit alkavat alkeista, joten mitään ennakkotaitoja lajeista tai paritanssista ei tarvita. Osallistua voit parin kanssa tai ilman. Osoite Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä Aikataulu 10.30-12.00 West […]

Ilmaiset maistiaistunnit:
West Coast Swing,Rockabilly ja Lindy Hop!
Lajikuvaukset alempana.

Tervetuloa tutustumaan seuraan ja sen hauskoihin tanssilajeihin. Päivän aikana ilmaisia tutustumistunteja. Herkuttele koko päivä tai poimi mieleiset rusinat pullasta! Kaikki kurssit alkavat alkeista, joten mitään ennakkotaitoja lajeista tai paritanssista ei tarvita. Osallistua voit parin kanssa tai ilman.

Osoite Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä

Aikataulu
10.30-12.00 West Coast Swing
12.15-13.45 Rockabilly
14.00-15.30 Lindy Hop

Mukaan tarvitset juomapullon, sekä puhdaspohjaiset kengät (ei hiekkaa tms. pohjissa, eivätkä jätä naarmuja lattiaan) kursseilla pärjää hyvin myös sukkasillaan.

Lisäksi sunnuntaina maksullinen Fuskun starttikurssi, lisäinfo täällä

West Coast Swing
Westi on näyttävä swing-tanssilaji, jota tanssitaan uusimpiin radiohitteihin, sekä mm. bluesiin. Tämä tanssi on kasvattanut suosiotaan erityisesti nuorten keskuudessa ympäri Suomea ja koukuttaa lisäksi ihan kaikenikäisiä lajin pariin.

https://www.youtube.com/watch?v=cr8R39jl3rU

Rockabilly
Rockabilly on riemukas laji, jossa yhdistyy hauskanpito ja asenne.
Rockabilly sopii esimerkiksi rock’n’roll -henkisille, räväkämpää menoa kaipaaville, sykkeennostattajille, sisäisen elviksensä etsijöille tai niille, joiden hulmuavat helmat ovat lojuneet kaapin perukoilla aivan liian pitkään! Rockabillyä tanssitaan esimerkiksi rockabillyyn, hillbillyyn, rhythm’n’bluesiin tai rockn’rolliin. Rockabillyyn asennetta tuo mm. sukupuolirooleilla leikittely ja näyttävä twistaaminen.

https://www.youtube.com/watch?v=cdxuA9A-OGg

Lindy Hop
Lindy hop on tanssilaji, joka sytyttää letkeällä ja hyväntuulisella swing-musiikilla, pienellä tuulahduksella vintagetyyliä ja olemalla vahvasti vuorovaikutuksellinen ja leikkisä tanssilaji. Tanssissa lähdetään liikkeelle hyvästä ergonomiasta ja kullekin luontevasta liikkumisesta, joskin erilaisia variaatioitakin riittää loputtomasti. Lindy hopparit eivät ehkä halua päästä kaikkein helpoimmalla, kunhan opettelukin on kivaa ja mielekästä. Toisaalta lajin alkuun eli tanssin makuun pääsee jo hyvin vähäisellä osaamisella ja lajin tanssijoista yleensä huokuukin hyväntuulisuus ja ilo.

https://youtu.be/6TMisvSg64U