Ajankohtaista

Blogikirjoitus: Rockabilly Weekend ja Vesilinna Night 2018

Lokakuun 13.-14.10.  Break Järjesti jo toistamiseen perinteisen Rockabilly Weekend -tanssileirin, sekä Vesilinna Night -iltabileet.  Rockabillyn tanssijoille ei leirejä ole tarjolla kovin tiheään tahtiin, joten nämä tapahtumat ovat myös tärkeitä kokoontumisia lajin harrastajille ympäri maan. Lauantaina vieraaksemme saapui Rockabillygurut Tommi ja Pirjo Koivula, jotka tarjoilivat viiden tunnin tuhdin kurssin jatkotason tanssijoille. Sopiva sekoitus tekniikkaa, kuvioita ja […]

kimppa

Lokakuun 13.-14.10.  Break Järjesti jo toistamiseen perinteisen Rockabilly Weekend -tanssileirin, sekä Vesilinna Night -iltabileet.  Rockabillyn tanssijoille ei leirejä ole tarjolla kovin tiheään tahtiin, joten nämä tapahtumat ovat myös tärkeitä kokoontumisia lajin harrastajille ympäri maan.

Lauantaina vieraaksemme saapui Rockabillygurut Tommi ja Pirjo Koivula, jotka tarjoilivat viiden tunnin tuhdin kurssin jatkotason tanssijoille. Sopiva sekoitus tekniikkaa, kuvioita ja musiikintulkintaa haastoi kroppaa ja aivoja työskentelemään yhdessä kehittäen tanssia entistä  nautittavampaan ja monimuotoisempaan suuntaan.

Pikaisten virkistäytymisten jälkeen suunnattin iltabileisiin ravintola Vesillinnaan. Ensin nautittiin ravintolan makoisasta ruoka-annista, jonka jälkeen sulateltiin eväitä laittamalla tanssitossulla koreasti. Musiikista vastasivat Mr. Breathless ja jyväskyläläinen The Telefunkens. Mukaan tapahtumaan oli saatu vaatteita myymään Wannabe Savonlinnasta  ja lisämausteena olivat taiturimaiset tytöt tekemässä pikakampauksia ja huulimeikkejä. Lisäksi pienenä yllätysnumerona Rockabillyn hallitsevat suomenmestarit näyttivät esityksen muodossa taitojaan.
IMG-20181014-WA0005

Meno alkoi hyvinkin nopeasti käydä melko villiksi Mr. Breathlessin aloittaessa soitannan, ruokatarjoilun vielä ollessa esillä. Kun ruoat oli roudattu pois, ei tanssijoita pidätellyt enää mikään ja niin lattia oli samointein täynnä ilakoitsijoita. Hurjimmat tanssivat viimeisiin biiseihin saakka, osa antoi periksi turnausväsymykselle jo aiemmin ja toiset töröttivät silmät ristissä viimeiseen asti jonkinlaisessa hurmostilassa seuraten vuoronperään bändiä ja vuoroin tanssilattialla suihkaroivia lajitovereita.  Varpaat rokattiin ruvelle!!!

Sunnuntaina leirillä vauhtiin päästettiin Breakin omat Rockabillyopet Anne Häkkinen ja Ari Jelonen ja tällä kertaa tarjolla oli kaikille lajeille tanssin mausteeksi hyppyjä ja kikkoja. Päivän aikana liihoteltiin lämmitttelyksi Rockn´Roll keijukaisina ja päädyttin hyödyntämään niin keskipakoisvoimaa kuin liike-energiaakin. Tämä sakkihan on varsin energistä, sillä virtaa riitti vielä tällekin päivälle pomppimiseen

Tälläisten tapahtumien järjestäminen ei onnistuisi ilman talkoolaisia. Tälläkin kertaa pääjärjestäjien lisäksi  touhuajia hääri niin leirin kahvituksessa, herkkujen leipomisessa kuin IMG-20181014-WA0004lipunmyynnissäkin. Iso kiitos osallistuneille!!
Nyt on jalat kipeät ja ruoto kankea, mutta mieli taas hetken niin suloisen notkea.
Seuraavissa tapahtumissa tavataan!