Valmentajat

Arsi Anttila

Jos yhä useampi veisi niin huomaavaisesti kuin Arsi, tanssipaikat olisivat entistäkin parempi paikka elää! Arsin tunneilla oppii tanssilattiaystävälliseen, sekä muut tanssijat että oma pari huomioivaan meininkiin ehkä juuri Arsin vankan sosiaalitanssitaustan vuoksi. Tunneilla kuullaan monipuolisia musiikkeja ja opitaan välillä Arsin itse kehittelemiäkin jekkuja. Arsi sukelsi tanssin syövereihin tiiviillä tahdilla lavatanssien kautta rock’n’swingeihin, joita on oppinut Breakin omien kurssien lisäksi suomalaisten ja ulkomaisten valmentajien vetämillä rock’n’swing-tanssileireillä. Arsi on monipuolinen tanssija niin ideoitten kuin lajienkin suhteen: Viime aikoina aikaa on kulunut eniten fuskun, buggin, boogie woogien ja westin parissa. Kisalattioitten kutsuun Arsi vastasi ensimmäistä kertaa kesällä-15 Lavatanssi Cupissa, jossa hän saavutti buggin avoimen sarjan voiton.

Anne Häkkinen

Missä rokettirolli soi ja kansa karkeloi, siellä luultavasti myös Anne! Hyväntuulinen ja rempseä Anne on ollut roihauttamassa Jyväskylään ennennäkemätöntä rockabillyinnostusta, jonka pauloihin on kietoutunut niin fiftariharrastajat kuin visusti tämän päivän ihanteitakin edustava väki. Vaikka Anne edustaa Breakin uudempaa valmentajakaartia ja rockabilly on meillä lajinakin nuori, ovat rockabillykurssit tulleet jo tunnetuiksi sekä meiningistään että hyvästä yhteishengestään. Anne kulkee ympäri Suomea rokkitapahtumissa ja on hankkinut tanssitaitonsa niin käytännön, workshopien kuin yksityistuntienkin kautta. Annelle ominaista on ihailtava asenne ja -pakkohan se on mainita- hienot tukkatötteröt, upeasti twistissä heiluvat helmat ja toinen toistaan tyylikkäämmät asukokonaisuudet 😉

Ari Jelonen

Jyväskylän rockabillylähettiläs Ari löytyy tanssilattialta yleensä sieltä, mistä kantautuu räjähtävä nauru ja näkyy melkoinen lystinpito. Sekä Arin oma tanssi että opetus haastaa kyllä kroppaa mutta on mielelle hunajaa ja pumpulia: Kurttuotsaisuudesta tingitään mutta iloisesta meiningistä ja tyylistä ei. Arin asenne on niin kohdillaan, että Jyväskylän rockabillyryhmistä on muodostunut jo jonkinlainen käsite. Ari on tunnettu myös poikkeuksellisen helposti lähestyttävästä ja sisäpiirit romuttavasta käytöksestä. Uskottavuutta ei tältä mieheltä puutu!

Jouni Suuronen

Jounin kiinnostus tanssia kohtaan syttyi vuoden 2015 lopulla, kun hän eksyi syksyisenä synkkänä iltana erään tanssiporukan tanssi-iltaan – Breakiksi kuulema kyseistä porukkaa kutsuttiin. Tämän jälkeen Jouni hurahti tanssiin ja on antanut suuren osan vapaa-ajastaan sille. Kova into ja nopea kehittyminen on ollut nähtävissä paitsi lavatanssilajeissa, myös useassa rock’n’swing-tanssilajissa. Fuskun ja Buggin ohella Jounia on puraissut kovasti Westi-kärpänen. Jouni on kiertänyt tiuhaan tahtia West Coast Swing-tapahtumia ja kerännyt kokemusta sekä tanssikilometrejä ympäri Suomea ja Eurooppaa. Tanssissa ja sen harjoittelussa Jouni on tarkka – tanssin pitää näyttää ja tuntua kokonaisuutena hyvälle. Jouni itse tykkää haasteista ja täysillä heittäytymisestä musiikkiin, pyörityksiin ja kieputuksiin – usein leikkiväinen pilke silmäkulmassa. Jounin parantuneen viennin ja huolellisen harjoittelun lopputuloksena on jatkuvasti näyttävämpi tanssikokonaisuus!

Minttu Raudasoja

Minttu aloitti harrastamaan kilpatanssia 11-vuotiaana, jossa hän vuosien varrella kisamenestyksen myötä eteni parinsa kanssa aina C-taitoluokkaan asti. Myöhemmin parin puuttuessa hän ohjasi kilpatanssiin pohjautuvia soolotunteja. Lattarit ja esiintyminen olivat kuitenkin siihen aikaan Mintun mieleen, jolle iloitteleva ja nopeatempoinen karnevaalisamba antoi enemmän mahdollisuuksia ja haasteita. Neljään vuoteen samban parissa on mahtunut kolme karnevaalikulkuetta, joista kaksi kertaa on ollut tanssikokeen kautta saavutetun, sambakoulun teknisesti taitavimpien soolotanssijoiden ryhmässä. Pohojanmaalta kun tuli muutto Jyväskylään oli ensimmäisenä tarkastettava uuden kotikaupungin tanssitarjonta. Löydettyään Breakin sivuilta esittelyvideon West Coast Swingistä, ei ole ollut paluuta aikaan ennen sitä! Niin ihastuneena lajin liikekieleen tuli videota katsottua uudestaan ja uudestaan ennen kuin tunneille pääsi. Suhteellisen tuoreena lajin harrastajana Minttu on kuitenkin osallistunut niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin WCS-tapahtumiin ja -kilpailuihin. Laji jatkaa edelleen ihastuttamista kerta toisensa jälkeen!

Jarno Saarinen

Japi Saarinen on yksi tuoreimmista kasvoista Breakin riveissä. Koulutukseltaan hän on nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, sekä personal trainer. Japin musiikillisuus juontaa juurensa rumpujen soitosta ja monipuolisesta musiikin kuuntelusta. Hänen ohjaamisnäkemyksenään on luoda vankat perusteet, sekä edetä ryhmää kuunnellen. Mottona Japilla ’’opettaja ei ole opettanut, ennen kuin oppilas on oppinut’’. Tällä hetkellä Japi toimii Breakissa West Coast Swingin opettajana

Mauno Leppänen ja Sari Aho

Manu on paritanssin moniosaaja, joka pitkän kokemuksensa ansiosta pystyy löytämään hauskan ja innostavan tavan oppia uutta tanssista. Hän on päässyt rock´n swing-tansseissa upeiden valmentajien oppiin ja nämä opit saivat kipinän syttymään eikä se kipinä tule sammumaan. Manu on opettanut sekä lavatansseja että rock´n swing-tansseja jo 2000-luvun alusta. Sari-vaimo toimii näyttöparina. Sari tanssi aikoinaan useita vuosia kansantanssiryhmässä, joka esiintyi ympäri maailmaa. Myöhemmin mukaan tulivat lavatanssit ja rock´n swing-tanssit. Sarin tanssista kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota mahtavaan kykyyn seurata viejää. Sarin ja Manun perusteemat tanssinopettamisessa ovat ilo, hauskuus ja innostaminen paritansseihin.

Teemu Lampela

Soitonopettaja päivisin, innokas tanssija aina tilaisuuden tarjoutuessa! Teemu on aina valmis oppimaan uutta ja liikkuu mielellään tapahtumissa imemässä itseensä uusia ideoita. Eikä siinä vielä kaikki! Teemu myös jakaa mielellään osaamistaan eteenpäin. Hänet on myös satunnaisesti nähty Jyväskylän yössä soittimineen swingin äärellä.

Sanna Puustinen

Sanna ehti kokeilla useita tanssilajeja, kunnes löysi Lindy Hopista omansa. Lindyn lisäksi hän puuhastelee soolona esimerkiksi hip hopin parissa. Sannan mukaan koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa tanssimista, hyvästä musiikista nauttii koko keho ja aina on aikaa tutkia kehon käyttöä. Sannalle myös paritansseissa on tärkeää yksilöllinen ilmaisu ja tekemisen vapaus…ja jos joskus tuntuu etteivät taidot riitä, asenteella pääsee jo pitkälle! Ei ole niin vakavaa, pääasia että on hauskaa.