Ajankohtaista

Blogikirjoitus: Forum Swingit ja ensimmäisen viikon kuulumisia

Tapahtui Forumissa Syyskuun ensimmäisenä päivänä lauantaina puolenpäivän aikaan kokoontui joukko ihmisiä Forumin kolmanteen kerrokseen. Yht`äkkiä alkoi kaiuttimista soida suomalaista iskelmää ja neljä nuorta tanssijaa otti ostoskeskuksen lattian haltuun. Nuorten liikkuminen sujui kuin tanssi. Mitä oikein tapahtui? ’’Olemme tanssiseura Break Kuokkalasta ja tulimme antamaan teille maistiaisia seuramme tanssilajeista. Lattialla nähtävä tanssi on fusku!´´, ilmoitti vaaleansinisiin farkkuihin […]

Tapahtui Forumissa

Syyskuun ensimmäisenä päivänä lauantaina puolenpäivän aikaan kokoontui joukko ihmisiä Forumin kolmanteen kerrokseen. Yht`äkkiä alkoi kaiuttimista soida suomalaista iskelmää ja neljä nuorta tanssijaa otti ostoskeskuksen lattian haltuun. Nuorten liikkuminen sujui kuin tanssi.

Mitä oikein tapahtui?

’’Olemme tanssiseura Break Kuokkalasta ja tulimme antamaan teille maistiaisia seuramme tanssilajeista. Lattialla nähtävä tanssi on fusku!´´, ilmoitti vaaleansinisiin farkkuihin ja mustaan  pikeepaitaan sonnustautunut juontaja. Pidempään tanssia harrastanut herrasmies avitti vielä juontajaa kertomalla, että fusku juontaa juurensa jivesta. Ja tanssi jatkui.

Tanssilajeja nähtiin todella monipuolisesti päivän aikana. Oli buggia, fuskua, boogie woogia, rockabillyä, west coast swingiä ja lindy hoppia. Ohikulkijoita jäi ihailemaan tanssia ja kuuntelemaan musiikkia lattian lähettyville. Seura-aktiivit jakoivat seuran lukujärjestyksiä kiinnostuneille ja kertoivat heille seuran toiminnasta ja lajeista. Päivä päättyi huippufiilikseen huippuporukan kanssa.

Syyskaudelle uusia tuulia

Syksy on saapunut myös Breakille! Syksyn eka viikko veti ihan huikeasti uusia kasvoja salille. Maanantai alkoi west coast swingin alkeisjatkolla, johon tuli paljon tuttuja harrastajia. Tämä ei liene ihme, koska Jyväskylässä westiä opetetaan ainoastaan Breakillä. Tunnilla oli aikaisempien oppien muistelua. Jatkotunti oli huomattavasti enemmän tekniikkapainotteinen ja sai harrastajilta kiitosta siitä.

Tiistaina fuskun alkeet teki jonkinlaisen kävijäennätyksen. Tanssisalille oli saapunut liki 30 harrastajaa, huh!  Harrastajat pääsivät mitä laadukkaimpaan opetukseen kohti fuskun saloja. Uudet oppilaat lähtivät ovesta hymyssä suin odottaen jo seuraavaa kertaa. Fuskun alkeisjatkossa harjoiteltiin erilaisia kävelytyksiä ja kuljetuksia.

Keskiviikkona westin alkeet veti myös salin täyteen. Uudet harrastajat pääsivät harjoittelemaan westin perusteita perusteellisesti. Tunnin lopuksi esitettiin ennennäkemätön kahden valmentajaparin tyylinäyte modernista swing tanssista (westi).

Torstaina rockabillyn jatkotason tunnit startattiin hikisesti ja iloisten jälleennäkemisten merkeissä. Tällä kertaa oltiin lähes ajan hermolla sillä pienen lisän tunneille toi flossauksen opettelu lämmittelynä. Kesätauon jälkeen paikalla oli toista kymmentä lajin ystävää.

Sunnuntaina lindy hop-alkeisiin löysi tiensä 14 henkeä. Tunnin teemana oli askeleet step-step ja triple-step, 6-count perusaskel sekä tanssiasento yksin ja parin kanssa muutamalla kuviolla höystettynä. Tunnelma vaihteli hämmennyksestä onnistumisiin, kysymyksistä oivalluksiin ja tuck turneistä messaroundiin.

Tässä ekan viikon tuulia ja tunnelmia syksyltä 2018! Vielä ehtii mukaan tunneille ja pitämään lystiä joukkoon kivaan!