Ajankohtaista

Blogikirjoitus: Breakin rokkaava vappu

Vappu on jo muutaman vuoden ollut tanssin juhlaa ainakin niille breakkiläisille, jotka pitävät rock´n roll meiningistä. Vesilinna järjesti vappuaatona Vesilinna Goes 50´s -illan jo kolmatta kertaa ja  jokaisena vuonna on joukko breakkiläisiä ollut mukana bileissä. Buffetista nauttimisen jälkeen Break piti pienen opetustuokion Rockabilly strollista. Strolli on helposti lähestyttävä ympäri maailman tanssittava soolokoreografia, jota tanssitaan hiukan rivitanssityylisesti […]

bandiVappu on jo muutaman vuoden ollut tanssin juhlaa ainakin niille breakkiläisille, jotka pitävät rock´n roll meiningistä. Vesilinna järjesti vappuaatona Vesilinna Goes 50´s -illan jo kolmatta kertaa ja  jokaisena vuonna on joukko breakkiläisiä ollut mukana bileissä. Buffetista nauttimisen jälkeen Break piti pienen opetustuokion Rockabilly strollista. Strolli on helposti lähestyttävä ympäri maailman tanssittava soolokoreografia, jota tanssitaan hiukan rivitanssityylisesti ryhmässä. Maistiainen veti uteliaita kokeilijoita mukavasti lattialle ja viimeistä biisiä veivattiin jo tunteella mukana.

Tänä vuonna vappuaaton musiikista vastasi The High Heels sekä DJ:t Sassy Mae ja Slick Jim. Tanssitennaria liikuteltiin ainakin rockabillyn, boogie woogien, fuskun, buggan ja hitaiden tahtiin, mutta kyllä joukkoon näytti mahtuvan myös jokunen westi. Bändi rämpytti rouheaa rockabillyä, sekä tunnettuja covereita ja DJ:t sujauttivat sekaan swingiä, bluesia ja hiukan erityylistä rock´n roll soitantaa. Illan aikana nähtiin myös Jyväskyläläisen Rosetta Sweetin burleskiesitys, jossa yksisarvinen etsii pariutumiskumppania, mahtoikohan sellainen löytyä?

Vappupäivänä perinteinen harrasteautojen kokoontuminen ja cruising on vetänyt porukkaa nauttimaan menopelien ja niiden omistajien tarjoamasta näytöksesta ja silmäkarkista. Useamman vuoden ajan myös Breakin jengi on kokoontunut paikalle ja pistänyt tanssiksi. Asfaltti ei ole mukavin tanssialusta, joten mukana on nykyään pieni siirrettävä tanssilattia. Tänä vuonna keli ei todellakaan suosinut tapahtumaa vaan vettä satoi koko päivän, joten päätettiin jättää tanssit väliin.  Suunnitelimme jo, että siirrettävästä tanssilattiasta täytyy jalostaa oma tanssipalviljonki, jolloin vesisadekaan ei menoa haittaa. Autojen ihmettelyn välissä käytiin lämmittelemässä kaffen ja kaakaon äärellä, sekä vietettiin yhteinen ruokailuhetki päivän päätteeksi. Mukava oli tunnelma ja päivä kokonaisuudessaan kelistä huolimatta, kiitos kaikkien vappuun osallistuneiden ihmisten.

auto

Lisää strollia ja siihen muutamia askelvariatioita pääsee vielä opettelemaan 15.05. klo18 järjestettävällä tunnilla Breakin salilla osoitteessa Polttolinja 1.